הפונדו הוא מאכל שוויצרי לאומי. תבשיל גבינה מומס ומבושל ביין, שמוגש בסיר משותף מעל תנור נייד שמחומם בנר. טובלים בו לחם בעזרת מזלגות עם “גבעול” ארוך.
המקור הוא אי שם סביב 1700 בציריך. אז חיממו בקדרה משהו וטבלו בה כל מני דברים. המתכון המוכר כיום, עם הגבינות, הוא מסוף המאה ה-19.
סביב 1930, איחוד הגבינות השוויצרי קדם את הפונדו כמנה לאומית שוויצרית.

בג’נבה’ הפונדו היא תבשיל עם שתי גבינות ויין: גרוייר le gruyère ואמנטל l’emmental. או Vacherin et Gruyère. בכל מקרה תמיד 2 גבינות, וזה בניגוד לנוסח הצרפתי, בו יש גבינה אחת.

מקום ל”Fast food” פונדו מעולה, הוא Buvette des Bain (צריך לקחת בחשבון שמדובר בג’נבה ומחיר ה”פאסט פוד”… לא כמו מנת פלאפל…).

מדובר במקום קטן שנמצא על רציף מון בלון באגם ג’נבה, כמעט מול המזרקה המפורסמת. מביני עניין מזמינים מקום מראש. אנחנו הגענו ספונטני, עם הרבה מצב רוח טוב ורעב גדול. לא לקחנו בחשבון שקר (לילה, אמצע האגם, סילון מים…).

כשמגיעים למקום, רואים הרבה אנשים יושבים בכל מקום, בחברותא ולבד, ואוכלים פונדו. במבט ראשון זה נראה מבולגן.
סדר הפעולות הוא שראשית, עומדים בתור להזמין את המנה שרוצים, מקבלים מנת לחם, שתיה וכוסות, מוסרים את השם ותופסים מקום ישיבה. כל פינה מותרת. על שולחן ועל הריצפה. ביחד ולחוד.  יש אזור פתוח ואזור מקורה. היה לנו קר ולכן ניגשנו בבטחון רב לאזור המקורה.
באזור המקורה הרבה שולחנות ארוכים. רעש, המולה. חולקים ביחד. מתיישבים בצמוד למישהו שעד לפני שניה לא הכרנו’ וכעת מחליפים מפיות, כוסות. יש הווי…
כשמתיישבים ומוזגים את היין, “כרוזים” עוברים, מקריאים שמות, וכך כל מנה מגיעה ליעדה.

האוכל איכותי, המקום אינו זול.
פונדו לזוג + בקבוק יין: כ-100 פרנק שוויצרי (כ-450 ₪).

כתובת: Quai du Mont-Blanc 30, 1201 Genève
שעות פתיחה: כל יום בין השעה 07:00-22:30

 

מדד יפעת:

 - מומלץ בחום


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *